NIEUWS VAN BASALT

Laatste bericht

vacature: HBO Stagiair bewindvoering gezocht

Basalt Bewindvoering en Inkomensbeheer is op zoek naar een HBO stagiair bewindvoering.

Wie zijn wij?

Basalt bewindvoering en inkomensbeheer biedt ondersteuning aan mensen die door ziekte, leeftijd of bijzondere omstandigheden hun financiële zaken (tijdelijk) niet meer kunnen of willen regelen. Tijdens het bewind verrichten wij alle noodzakelijke financiële handelingen voor onze cliënten. Van het begeleiden van de aanvraag naar de kantonrechter, het controleren van de inkomsten tot het uitvoeren van betalingen en aanvragen van financiële tegemoetkomingen.

Wat houdt de functie in?

– Je onderhoudt contact met cliënten, schuldeisers en rechtbanken
– Je beheert de financiën van de cliënten
– Je beoordeelt de financiële positie van de cliënt
– Je vraagt inkomensondersteunende voorzieningen aan
– Je treft betalingsregelingen
– Je voert veel correspondentie, en doet veel aan dossiervorming

Wat verwachten wij van jou?

– Je volgt een HBO opleiding (op sociaal, juridisch en/of financieel gebied).
– Je bent minimaal 32 uur beschikbaar
– Je beschikt over goede professionele communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk ten aanzien van een brede doelgroep.
– Je kunt goed accuraat werken in diverse computerprogramma’s.
– Je staat sterk in je schoenen en bent stressbestendig.

Wat bieden wij?

Een interessante leerplek voor minimaal een half jaar. in een jong bedrijf dat bestaat uit een klein team. Wij werken vanuit het centrum van Leeuwarden met uitzicht op de Oldehove.
Vanuit dit team wordt je maximaal ondersteunt in de werkzaamheden. Uiteraard bieden wij een passende stagevergoeding (€ 280-350 afhankelijk van het aantal uren)
Startdatum: in overleg (liefst zo snel mogelijk)
Reacties per mail en voorzien van CV mailen naar info@basaltbewind.nl

Een adempauze om uit de schuldenspiraal te komen

Lukt het niet om in een stabiele financiële situatie te komen met ondersteuning van een schuldhulpverlener, dan is er binnenkort extra hulp om toch uit de problemen te komen. Er komt een mogelijkheid om maximaal een half jaar adempauze te krijgen. In die tijd mogen schuldeisers niet aankloppen om geld op te eisen of spullen in beslag te nemen. De beoogde inwerkingtreding is 1 april aanstaande.

Ook de Raad van State heeft ingestemd met het besluit van staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Blok (Veiligheid en Justitie) voor het instellen van een breed wettelijk moratorium. Het voorstel is tot stand gekomen na intensief overleg met belangenbehartigers van schuldhulpverleners, gerechtsdeurwaarders en gemeenten.

Het zogenoemde moratorium kan helpen als het schuldhulpverleners niet op een gewone manier lukt om regelingen te treffen met deurwaarders, incassobureaus of schuldeisers. Het stil zetten van de stroom invorderingsmaatregelen kan een schuldenaar met hulp van schuldhulpverlening de kans geven om alle zaken op een rij te zetten en tot een stabiele situatie te komen. Van daaruit kunnen dan betalingsafspraken worden gemaakt.

Volgens Klijnsma is de mogelijkheid om een adempauze in te lassen voor mensen met schulden een belangrijke stap. Zeker in combinatie met het vereenvoudigen van de beslagvrije voet, waardoor het bestaansminimum voor schuldenaren is verzekerd. ‘Dat zijn belangrijke hulpmiddelen waardoor mensen die grote schulden hebben weer vooruit kunnen kijken en kunnen bouwen aan hun toekomst.’

bron: (rijksoverheid.nl)

Basalt Bewindvoering volwaardig lid branchevereniging NBPB

Basalt Bewindvoering is geaccepteerd door de Nederlandse Branchevereniging van Professionele Bewindvoerders als volwaardig lid. Hierdoor bent u bij Basalt Bewindvoering verzekerd van bewindvoerders die volledig voldoen aan de kwaliteitseisen van de rechtbank en daarnaast aan de aanvullende kwaliteitseisen van de NBPB.

Voor meer informatie over de NBPB kijk op: http://www.nbpb.nl

Leefgeldbetalingen rond Hemelvaartsdag

14 mei is Basalt Bewindvoering en Inkomensbeheer gesloten in verband met Hemelvaartsdag. Het leefgeld dat gewoonlijk op donderdag uitbetaald wordt, wordt die week op woensdag 13 mei betaald.  Denk er aan dat u met dit leefgeld 8 dagen moet doen totdat het volgende leefgeld weer wordt gestort.

Basalt Bewindvoering op bezoek bij project USG Restart en FC Groningen

Deze week was Basalt Bewindvoering en Inkomensbeheer op uitnodiging van reïntegratiebureau USG Restart aanwezig bij een project dat zij gezamenlijk uitvoeren met FC Groningen. Dit project is er op gericht om jongeren die geen werk hebben te activeren  en te begeleiden naar werk. Dit gebeurt door middel van voetbaltrainingen gegeven door trainers van FC Groningen in combinatie met gesprekken en presentaties over diverse onderwerpen, waaronder Financiën.fc groningen Over dit onderwerp mochten wij met deze jongeren in gesprek gaan en hiermee het inzicht verhogen in hoe je met geld om gaat. Ook besteedden we onder andere aandacht aan de gevolgen van lenen en het maken van schulden. Wij vinden dit een mooi project en zijn wij blij dat wij op deze manier daar een steentje aan bij konden dragen.

Basalt bezoekt week van zorg en welzijn

zorg en welzijnVan 16 tot 21 maart was de week van zorg en welzijn. In heel Nederland hielden diverse zorginstellingen open huis. In dit kader bezochten wij als Basalt Bewindvoering en Inkomensbeheer diverse instellingen waar wij als bewindvoerder zijdelings mee samenwerken. Wij bezochten onder andere de diverse locaties van Zienn en Jeugdhulp Friesland. Het was indrukwekkend om te zien om te zien wat die organisaties allemaal doen en leuk om de gepassioneerde medewerkers te leren kennen achter deze organisaties.

Basalt aanwezig op Markt van Mogelijkheden Mee Friesland

MvM_logo_kl

Op zaterdag 7 maart stond Basalt Bewindvoering en Inkomensbeheer op de Markt van Mogelijkheden die georganiseerd werd door Mee Friesland. Op deze markt, waar ruim 2000 bezoekers op af kwamen, was er volop ruimte om kennis te maken diverse zorgaanbieders en aanverwante bedrijven en instellingen, en om wat meer te weten te komen over wat zij zoal doen. Wij kijken terug op een inspirerende dag waarin wij ook als standhouder zelf veel hebben opgestoken van wat er op dit moment leeft onder de mensen en hebben veel kennis mogen opdoen over de diverse organisaties.

basalt op de beurs

 

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de diensten van Basalt? Neem gerust contact met ons op.